Semester

Publicerad 2013-01-31 15:06:01 i Vardagligt,

Istället för att fira min 25 års dag med en stor fest funderar jag på att åka utomlands. Liksom göra något för min egen skull och inte för andra genom att ha en fest. Det hade varit skönt att komma iväg till en vacker plats med bästa sällskapet. Funderar på Grekland, Italien, Spanien eller kanske Cape Verde.
 
Drömmer mig bort.
 
Kom gärna med tips på mysiga resmål :)

Snö försvinn

Publicerad 2013-01-29 15:03:02 i Vardagligt,

Någon mer än jag som önskar att all snö och is ska försvinna? Jag vill verkligen komma igång med löpningen igen och bli av med fettet. Är det förresten någon vet det här med löpning på morgonen innan frukost, är det "skadligt"? Har hört att kroppen börjar bryta ner muskler då. 
 
Tacksam om någon kan förklara detta för mig :)

Paris

Publicerad 2013-01-29 12:00:42 i Vardagligt,

Tillbaka i Skåneland efter en fastfylld helg i Paris. Massor av superfin mat, mycket kul att se och fina hästar har stått på schemat. Nu är det tillbaka till den tunga vardagen igen. Motivationen är nere på noll. Hoppas på att få tillbaka den snart. Många tankar som snurrar i huvudet och då orkar jag inte göra någonting.
 
Snart blir det jobb iallafall men först en runda ut i stallet.
 
 
Jag i Paris för att se Prix d´Amerique och heja på Quarcio du Chene.

Heavy

Publicerad 2013-01-23 12:00:19 i Vardagligt,

Usch det har varit några tunga dagar. Inget känns speciellt roligt och många tråkiga besked har det blivit de senaste månaderna.

Och sen såklart förkylning på det = ingen träning och mer onyttig mat.

Nej fy vad jag gnäller, men snart kommer jag väl igång igen och ur denna svackan.

Till helgen blir det Paris iallafall. Ett litet litet ljus i den väldigt mörka tunneln...

Tranarpsbron

Publicerad 2013-01-16 21:45:58 i Vardagligt,

Vilken dålig uppdatering. Igår var det fullt upp från morgon till kväll så då blev bloggen lidandes. Det blev ett pass på gymmet med Lina. Trampemaskin (eller vad heter den???) ;) jogging på band och hopprep stod på schemat. Gick rätt bra faktiskt. Det har kommit mer snö nu igen här nere i Skåne men så småningom ska jag väl kunna börja ge mig ut på joggingrundor igen.
 
 
 
 
Vid halv ett tiden igår nåddes jag av nyheten att det blivit en stor trafikolycka på Tranarpsbron på E4:an som går ca 2 km från mina föräldrars gård. Olyckan hände vid 11-tiden och ca kvart i elva körde jag under bron men märkte iallafall inte av något då. Men hjälp vilken dimma det var. Jag såg i mellanåt nog bara 5-10 meter framför bilen. De sa på nyheterna innan att det snöade vid tillfället då olyckan inträffade men det kan jag bekräfta att det inte gjorde. Det snöade ungefär till nio sen kom solen fram och det blev kallare, ca -8 grader.
 
Olyckan krävde ett dödsoffer. En litauisk man som försökte varna andra bilister att han stod tvärs över vägen med sin lastbil men i den dimman och halkan var det omöjligt att få stopp på bilarna.
 
Jag blir verkligen illa berörd av sådana här saker. Och när det händer så nära och när så många blir drabbade. Stor eloge till räddningspersonalen som måste gjort ett fantastikt jobb på en sådan olycksplats. En sådan situation är man nog bara med om en gång i livet. Och ingen kan nog inte riktigt förbereda sig för en sådan här tragedi.
 
Bilderna är tagna strax efter 14 idag. De höll då fortfarande på att bärga och började att sanera vägarna. Vid 21 när jag var ute och fodrade hästarna såg jag att de blinkade på bron och de håller på för fullt att sanera vägen för att kunna släppa på frafik imorgon, iallafall i ena riktningen.
 
Idag blev det ingen träning för efter jobbet skulle jag till frissan. Klippa och slinga mitt slitna polska (gula) hår. Sååå mycket bättre det blev. Bild kommer.
 
 
 

Måndagstrött

Publicerad 2013-01-14 22:54:04 i Vardagligt,

Måndag = dags att gå till jobbet igen. Och segt var det, somnade sent igår och sovit så himla dåligt. Låg och tänkte och grubblade en massa och stressade upp mig. Det är mycket som snurrar i huvudet nu och många saker som jag måste ta tag i.
 
Väl på jobbet rullade det på bra. Emma har nu börjat hos oss som gravvikarie för Emilie. Det funkar superbra. Ska bara lära henne att röntga också :) (Jobbar på en veterinärklinik för hästar).
 
Efter jobb blev det en runda till Friskis med Lina där vi körde rygg, triceps och lite kondition. Imorgon är det dags igen, kanske blir mage då. Jag har känt mig väldigt hungrig de senaste dagarna. Jag vet inte om det är för att jag äter för dåligt (men vill ju bli av med lite fett på kroppen) eller för att kroppen håller på att vänja sig vid träningen.
 
Idag har jag ätit såhär:
 
Kl. 7.00 en tablett fatburner och ett glas vatten
Kl. 10.00 en banan
Kl. 11.30 två ägg
Kl. 14.00 en biff, potatisgratäng, sallad och ett glas saft
Kl. 16.00 proteindrink, havregrynsgröt med mjölk, kanel och äppelmos
Kl. 19.00 en apelsin, knäcke med ägg, mozzarellaost, räkor ett glas mjölk
 
Jag vet att jag slarvar med frukosten och att min nyttiga mat ofta blir kall mat men i övrigt. Har ni någon synpunkt på dagens mat? Vad bör jag ändra på?
 

Loppisloppisloppis

Publicerad 2013-01-13 22:10:54 i Vardagligt,

God kväll!
 
Idag blev det ingen träning :( Lina var bakis och skulle inte dit och då vågade jag inte släpa dit min lata kropp heller. Hoppas att jag snart känner mig mer varm i kläderna på gymmet. Känner mig ibland så himla fånig där.
 
Det blev istället lite pyssel i stallet och sen körde jag och kollade loppisar. Love loppis! :) Och gjorde faktiskt en del fynd. Kanske visar dem en annan dag.
 
Imorgon blir det iallafall gymmet. Rygg är tanken. Har fortfarande träningsvärk sen benpasset. Fy. Men jag kör hellre så att det känns än att inte märka av träningen alls. Mina joggingrundor måste jag också ta tag i.
 
På tisdag blir det Tummy Tuesday och även vägning och mätning.

Lazy day

Publicerad 2013-01-12 21:06:57 i Vardagligt,

Idag har varit en lugn dag. Uppe tidigt men har inte fått gjort mycket alls. Rätt skönt med en slappedag, tror jag behövde det. Det lär bli två hektiska veckor framöver så. Var iallafall iväg och handlade lite smågrejer och gjorde ett försök att spela på hästar. Fina fina Quarcio du Chene :) Men det gav ingen vinst idag då han "bara" blev fyra.
 
Köpte en bra grej på Lidl. Viktmanschetter, 6 delar, totalt 4 kg för 119 kr. Toppenbra!

Vill man vara fin så...

Publicerad 2013-01-12 00:16:52 i Vardagligt,

Himmel vilken träningsvärk jag haft idag! Att gå ner för trappor, backar, höga kanter, sätta mig på huk eller på en stol har varit pain. Men då har iallafall träningen inte varit för lätt. Hittade förresten en väldigt bra träningsvideo häromdagen som jag måste prova men nu hittar jag inte videon igen. Suck. Imorgon blir det nog jogging/pw.
 
Dagens mat och träning ska jag försöka bättra på här. Idag har jag inte tränat något men såhär har jag ätit.
 
Kl. 6.30 fullkornsflingor med mjölk. Tranbärsjuice. 1 tablett Fatburner.
Kl. 10.00 en kesella hallon
Kl. 12.00 kålpudding med potatis och sås, ett glas saft, vindruvor.
Kl. 15.00 en kopp cappucino
Kl. 18.00 en kesella vanilj + 1 kapsel Ripped
Kl. 19.30 kebabsallad med lite bröd, vatten att dricka. Lite naturgodis och vindruvor. 1 tablett Fatburner.
 
 
Bakdel att sträva efter.
 
 
 
 

Fina ben

Publicerad 2013-01-10 22:39:56 i Vardagligt,

Oj oj oj! Mina ben fick en ordentlig omgång idag. Kunde knappt gå redan efter andra övningen. Och om jag har träningsvärk nu så är det inget emot hur det är imorgon. Det blev flera övningar för lår, en för vader och någon för rumpa. Kör 10x3 per övning och den vikten som passar bäst så att jag precis klarar den sista.
 
 
Riktigt bra övning denna! Meningen är att man går framåt i dessa utfallen och bytar sida på viktskivan med varje steg. Idag blev det ca 20 st och sen paus. (20x3) Feel it burn!
 
Och efter detta pass stod räksallad på menyn på Mormor Olgas café i Änglastaden.
 

Dagens aktivitet och mat 7/1 -13

Publicerad 2013-01-07 20:10:00 i Vardagligt,

Idag var det dags för gymmet med Lina. Körde lite kondition och sen mage och axlar. Skönt att komma igång igen och jag behöver verkligen mer konditionsträning och få upp pulsen. Mycket kommer min träning att handla om att bränna fett också. Behöver bli av med en del runt lår och rumpa.
 
 
Mitt motto just nu. Hoppas att jag kan leva upp till det.
 
Dagens mat:
 
Kl 7.00 en tablett Fatburner, ett glas vatten.
Kl 12.00 ett ägg (endast vitan) en banan, energidryck och två knäckebröd med mjukost.
Kl 16.00 proteindryck vanilj blandat med mellanmjölk, macka med sill.
Kl 19.00 två kiwi, en halv avokado, några skivor paprika, 200 g skalade räckor, en klick gräddfil, ett ägg (endast vitan) ett glas mjölk.
Kl. 19.30 en tablett Fatburner, ett glas vatten.
 
Hann inte äta frukost idag så inte riktigt varit på topp men imorgon så.
 
 

Friskis

Publicerad 2013-01-03 10:11:09 i Vardagligt,

God förmiddag!
 
Idag är det inget kul väder, blåster hemskt kallt så jag har bestämt att hästarna får stanna inne idag och istället får de bli ompysslade och friserade :) Det är första steget idag att fixa i stallet sen tänkte jag köra till loppisar i Änglastaden. Skulle behöva boka tid på bilverkstan med, hål i avgasröret.. :(
 
På måndag är det riktiga tag med träningen som gäller. Då är det jag och Lina som tar oss ann Friskis i Änglastaden och ska bli sååå vältränade ;) Egentligen har jag gymkort på annat gym på annan ort som gäller några månader till men där kommer jag nog (tyvärr) inte vara så mycket den närmsta tiden.
 
Nu får jag sätta fart om jag ska hinna med alla planer idag :)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela