Pimp my arbetsplats

Publicerad 2013-02-28 22:58:00 i Pyssel och tecknat,

Ja lite har jag hunnit pyssla av tapetbitarna. Första projektet blev pennställ till jobb istället för de skruttiga glassbägarna som stod där. En konservburk, klister, sax och fint papper är allt som behövs. Ta da!
 
 

Senaste loppisfynden

Publicerad 2013-02-27 22:30:46 i Loppis och shopping,

Jag har ju glömt visa vad jag hittat på loppis de senaste 2 veckorna. Det blev en påse med tapetbitar, massor med stora ark fint papper att använda till pyssel, tavlor m.m. Jag har redan pyssel på gång av det. Även köpt supersöta barnskor och en tårtlåda.
 
 

Ben, ben och ben

Publicerad 2013-02-25 19:51:41 i Träning och hälsa,

Gymmet efter jobb idag innebar benpass. Körde ett rätt tufft pass och det kommer nog att kännas i baksidan av låren imorgon. Längtar massor tills jag kan lägga in cardio i träningen med men det dröjer en månad till tills jag kommer att kombinera det med styrka. Körde även andra övningen i denna video som är toppen för rumpan.
 
 
Imorgon fixar jag stallet på morgonen och sen blir de mage på gymmet. Ska se om jag hittar några bra övningar att plåga Lina med. Efter gymmet tänkte jag kolla efter några träningsshorts (dock inte så korta som de tjejen i videon har)

Ryggen

Publicerad 2013-02-24 10:50:46 i Träning och hälsa,

Jobb idag igen. Sliten känner jag mig av en helgjobbet men det är bara att bita ihop. Stressigt i morse så glömde min träningsväska, får hämta den på lunchen så att jag kan träna direkt efter jobb. Idag blir det nog rygg och armar. Ska lägga upp ett bättre träningsschema framöver. Ben två gånger i veckan iallafall.
 
Ryggen just nu.

Ledig fredag

Publicerad 2013-02-22 16:23:00 i Träning och hälsa,

Idag var det min lediga fredag, har det varannan fredag för att jag jobbar kvällar och övertid osv och den jobbar jag hela helgen. Så tyvärr inget gym i helgen tror jag, är nog helt slut på söndag efter 18 timmars slit med 8 hästar som ska släpas hit och dit och mockas till. Ska in om loppis på lunchen imorgon, kollat på en grej länge som jag nu verkligen vill ha. Hoppas att den är kvar! Visar imorgon vad det är.
 
Var på gymmet en timme innan och körde ben. Oj oj, gick bra känner jag. Hade redan träningsverk i baksidan av låren så just den delen fick vila lite men för övrigt blev det fullt ös. Squats med stång med totalt 50 kg bland annat. Är helt besatt av att träna rumpan nu, vill ha en rund rumpa. Inte en platt hängande. Och "tantlåren" ska bort. Läste någonstans att man kan behöva stäcka höftböjaren för att få rumpan att aktiveras bättre, vet inte om det stämmer men värt ett försök, vet redan att jag är spänd i höftbörjarna så.
 
Har ni några super duper tips på bra övringar för rumpa?
 
 
Bild lånad från Google

God kväll

Publicerad 2013-02-20 21:18:09 i Träning och hälsa,

Sitter och tittar på Sveriges mästerkok, äter knäcke med jordnötssmör och läser Fitness Lifestyle. Jag har blivit besatt av jordnötssmör! Egentligen är jag inte så himla förtjust i jordnötter, att bara och sitta och äta det är sådär, men sås eller smör är mumma. Det händer ofta att jag får dille på vissa saker, ett tag var det mjölk och då drack jag ca 1 liter om dagen.
 
Idag blev det bröst och triceps på gymmet. Gick bra. Känner ofta efter ett pass att jag kunde gett mer än vad jag gjorde. Som tex i bänkpress idag, nu i efterhand så undrar jag vad f*n jag höll på med. Mesande med vikterna. Ska inte få hända igen. Jag kan bättre än såhär.
 
 
 
 

Vill ha!

Publicerad 2013-02-19 22:33:00 i Vardagligt,

Idag var verkligen inte min dag. Vaknade på fel sida och hela förmiddagen var en dimma och jag drog benen efter mig. Kom inte ens iväg till gymmet. Fy på mig. Har lite mycket som snurrar runt i huvudet men gymmet gör att jag har något att fokusera på för en stund. Seg dag på jobb då vi inte hade så många patienter (hästar) så det blev städande och pysslande istället. Nu kallar sängen.
 
Måste visa dessa. Vill ha!
 

Väga och mäta no. 2

Publicerad 2013-02-19 10:33:29 i Väga och mäta,

 
Tisdag idag och vägning och mätning blev det i morse. Kände mig himla degig och räknade inte med någon förändring, tanken är inte att just de måtten kommer att ändras så mycket just nu, och i så fall bara till det större. Har lagt i en lägre växel nu den senaste veckan och det känns inte alls bra. Måste ge ALLT igen. Och det är inte lätt att mäta på samma ställe varje gång så jag har överseende för felmätning.
 
Här är resultatet.
 
Vikt 65,1 kg
Midja 72 cm
Mage 80 cm
Överarm 29 cm
Lår 58 cm
Vad 36 cm
Höfter 100 cm
Bröst 88 cm
 
Nu ska jag strax till gymmet. Igår blev det ben men inte speceillt intensivt. Kör nog mage idag och armar. Wish me luck.
 

Middag

Publicerad 2013-02-18 19:40:08 i Mat och dryck,

Måste bara visa er skillnaden på vad jag äter och på vad vissa i min närhet äter.
 
 
Min middag ikväll bestod av  250 g (innan stekning) nötfärs, keso, morötter, broccoli och ett glas mjölk.
 
 
De andra åt köpt pizzabotten och öste på med oliver, ansjovis och ton med ost. Och sen en öl på det.

Mina senaste loppisfynd

Publicerad 2013-02-18 19:17:00 i Loppis och shopping,

 
 
 
En gammal tavelram, färgglad pall, blommig plåtburk och en vacker resväska. För en tid sen köpte jag en resväska i samma stil som denna fast större och ljusare brun. Den används nu till förvaring av tyger och det kommer troligtvis denna också få innehålla.
 

Din kropp

Publicerad 2013-02-17 19:31:00 i Tankar och funderingar,

Andetagen blir tunga, en stor sten vilar på mitt bröst. Vill skrika ut till dig att du är allt för mig. Men orden kommer inte fram, de har blivit sagda för många gånger för att längre ha någon mening. Men i mitt huvud och hjärta betyder de fortfarande lika mycket. Jag sträcker ut en hand, men vet att du inte kommer greppa den. Sviken och sårad, ärren syns över hela din kropp.
 
 
Två
 

The broken one

Publicerad 2013-02-16 16:53:00 i Mat och dryck, Träning och hälsa,

Idag uppstigning vid åtta, åt frukost bestående av knäcke med jordnötssmör, ett ägg, en proteindrink och lättkesella med hallon och melon. Sen fick hästarna sin frukost och fick komma ut i hagen och jag gjorde i ordning stallet.
 
Var på gymmet vid halv tolv. Körde främst axlar men det blev då även lite rygg och sen avslutade jag med triceps och biceps. Kände mig upp pumpad sen, hehe, biffen. Ätit bättre med protein nu några dagar och hoppas på att det ska ha bra effekt i längden. Hoppas på att kunna krångla på mig denna fina bikini i sommar, eller under en resa i maj med (hoppas) M ♥
 
Nu ska jag färga löshår. Håll tummarna för mig.
 

I don't quite know how to say, how I feel

Publicerad 2013-02-16 00:28:00 i Tankar och funderingar,

Mysig tjejkväll på Torstens som bjöd på massa ventilerande av tankar, öken i munnen (snackade förmycket) musslor och äppelpaj och inte minst trevligt sällskap. Ibland måste man verkligen prata av sig och få någon annans syn på saker och ting och lyssna på andras erfarenheter för att man själv ska bli klokare. Fast jag kan erkänna att jag inte känner mig alls klokare, mest känns det hopplöst, men jag är tacksam för mina vänner som orkar lyssna.
 
 
 

Design

Publicerad 2013-02-15 16:31:00 i Vardagligt,

Ja mina bloggvänner, bloggen ska inom en snar framtid få en riktig design. Tänkte taktika med en tjej i helgen som ska hjälp mig då jag själv inte kan något om sådant. Det ska bli skoj att få bloggen mer personlig.
 
 
Annars då? Jo idag är det "vilodag" då jag jobbar heldag och sen ska ut och äta med goda vännerna Titti och Stina ikväll. Torstens i Änglastaden blir det.
 
Har idag skrivit ner vad jag ätit och ska sen räkna på proteinet för att se ungefär hur mycket jag äter och jag förmodar att jag bör öka på det.
 
 
Gårdagens bullbak!

Protein

Publicerad 2013-02-14 22:22:57 i Träning och hälsa,

Idag började jag dagen med att baka vaniljsnäckor. De blev lika goda som vanligt, var ju tvungen att smaka en. Sen körde jag till gymmet innan jobb. Mage blev det idag och det kändes okej.

Dagens funderingar har mycket bestått av protein och hur jag på bästa sätt ska få i mig 250 g protein per dag. Kollat lite listor på vilka livsmedel som innehåller mest protein och högst låg gelatinblad, kanske kan vara gott att tugga på ;) hehe skämtar.

Hittade förresten äggvitor idag på dunk. Letat efter det ett tag.



Burning

Publicerad 2013-02-13 22:18:00 i Träning och hälsa, Vardagligt,

Jahapp idag blev det gymmet efter jobb. Körde ben idag och det kändes sådär faktiskt, kan även vara så att jag hade lite mer vikter så att det var det som kändes "sämre" och om det var så så borde jag egentligen vara nöjd. Borde skriva ner exakt vikter och reps jag kör på varje övning. Jag kan aldrig hålla allt det där i huvudet.
 
Inspirationsbild! Så snygga ben och vilken rumpa! Vill ha!
 
Efter jobb bar det av till HBG för att träffa fina Johanna. Strosade runt lite och kollade allt spex med ljus och lampor de satt upp denna veckan för att fira ljuset? Eller hur det nu var. Det blev en runda in i en butik som säljer Yankee Candles. Sååå gott de luktade, och de brinner väldigt länge. Jag köpte ett ljus i doften "Wakiki Melon" och den kan brinna upp till 90 h. Helt klart värt sitt pris då!
 
Därefter blev det gottemat på kinaställe, fyra små rätter och sen ikväll godis. Så det innebär egentligen att jag ska låta bli gotte nu tills nästa helg. Känner faktiskt att jag kan klara av det. Maten idag var god och godiset smakade bra, första bitarna. Sen tröttnade jag. Najs feeling.
 
Hittade denna bloggen när jag klickade runt lite. Helt rätt inställning. Bort med spinkiga tjejer och fram med snygga och starka kvinnor!
 
http://taylorsfitnessblog.tumblr.com/page/5
 
 

Berg och dalar

Publicerad 2013-02-11 21:11:00 i Vardagligt,

Natten till idag sov jag 2 timmar. Lyckades vid tretiden komma in i någon konstig sömn men sov nog inte så djupt. Låg och tänkte på allt mellan himmel och jord. Det är mycket som snurrar i mitt huvud nu och mycket jobbiga saker som händer. Känns som att jag står på en klippkant och jag kan likväl trilla ner som att stå kvar, men det första väger tyngre just nu.
 
Jobbet gick bra. Lugn dag idag med inte så mycket hästar. Vi övade lite röntgenbilder istället. Vid halv tre bar det av till gymmet för att köra rygg. Kändes faktiskt som att det tog ganska bra. Hoppas på träningsvärk imorgon. Imorgon blir det bröst och biceps. Ska även besiktiga bilen (som inte kommer att gå igenom) men det är en helt annan historia...

Don´t give me fever

Publicerad 2013-02-10 20:41:00 i Träning och hälsa,

Jahapp, idag var jag på gymmet kvart över nio och trodde att jag skulle vara där ganska ensam men inte det. Gymmet fullt av pensionärer - och så jag :) Det märks vilka som var ute kvällen innan iallafall. Tänkte köra mage eftersom det gått ett antal dagar men icke, har nog sträckt musklerna under brösten, kändes inte alls bra :( Så det blev ben istället, men inte mig emot alls. Det gick fint det. Känns bra att träningsvärken kommer i skinkorna också där det verkligen behövs. Behöver bli av med mina "tantlår" som de så fint blivit kallade. Men jag håller faktiskt med. Fram med musklerna och bort men de jämntjocka benen!
 
Glömde nästan bort rubriken nu... Ja det går ju en massa sjukor nu överallt och jag känner att jag blivit väldigt exponerad för detta men än så länge klarat mig (ta i trä). Så fortsättningsvis tycker jag att alla med sjukdomssymptom håller sig lååångt bort ifrån mig. Jag vill inte bli sjuk och inte kunna träna. Så det så. Efter gymmet fixade jag i stallet och sen har jag gått igenom lite saker som jag ska sälja på loppis eller Tradera. Hörde denna låten idag när jag stod på löpbandet. Gillas!
 
 
 

Bitter och deppig

Publicerad 2013-02-09 21:54:00 i Träning och hälsa, Vardagligt,

Mitt liv är totalt upp och ner just nu. Måste hitta en lägenhet, att det ska vara så svårt att få tag i något som jag verkligen vill ha. Och bilen pajar snart känns det som. Och detta är egentligen bara skitgrejer i det hela. Hade jag inte varit så förbannat dum så hade saker och ting sett heeeelt annorlunda ut just nu. Måste ta tag i allt detta för nu känner jag att det snart verkligen går åt skogen alltihop.
 
 
Träningen gick ok idag. Sprang terräng på löpbandet igen, det är minsann tufft det. Och jag har ett mål på det men dit kommer jag så småningom. Sen kördes det triceps och biceps bl.a. Funderar på att ta en runda till gymmet imorgon när de öppnar och springa igen och köra mage. Detta är det enda i livet så går på rätt håll...

Vila

Publicerad 2013-02-07 22:31:00 i Träning och hälsa, Vardagligt,

Idag blev det ingen träning, vilodag, men känner mig rastlös nu de dagar jag inte tränar. Rätt skönt att känna så och att jag kommit igång igen och ser fram emot träningen. Vill en gång för alla ändra mitt levnadssätt, mitt liv och min kropp till det bättre. 
 
Imorgon kör jag och Lina ben och rumpa - problemområdet. 
 
Sitter nu och blädrar i iForm. Rätt okej tidning. BODY är också okej. Favoriten är egentligen tidningen Fitness men den finns inte längre, bara Fitness Men och jag vet inte ens om de två hänger ihop. Annars läser jag gärna Topp Hälsa, den är bra.
 
Vilka träningstidningar läser ni?
 
 

Ett äpple om dagen

Publicerad 2013-02-06 22:01:00 i Mat och dryck, Träning och hälsa,

Det gick faktiskt helt ok på gymmet idag. Lina var inte med idag så jag körde lite själv. Biceps, axlar och lite bröst blev det också. Sprang även på löpbandet, terräng, det brände bra i rumpa och baksida lår det. Sjukt jobbigt men då gör det förhoppningsvis nytta. Efter gymmet till Willys för att handla lite, gick faktiskt förbi godiset och köpte äpple och nötter istället. Lite klapp på axeln där.
 
Nu är det film som gäller - The Notebook.
 
 

Smoothie

Publicerad 2013-02-06 11:12:00 i Mat och dryck,

Till kvällsmål igår blev det denna smoothie. Tog vad som fanns. 
 
En banan
Några physalis
Vindruvor
250 g kesella lätt
2 dl mellanmjölk
En äggvita
 
Mixades med stavmixer. Använder ofta frukt som börjar bli lite tråkig till smoothies, sådant som inte är så roligt att äta på vanligt vis längre. 
 

Jefla shit

Publicerad 2013-02-06 09:03:37 i Vardagligt,

Alltså jag säger det igen, nu är jag trött på snö och vinter. Varje gång som snön smält bort har jag tänkt ÄNTLIGEN! Men inte har det hållt i sig länge. Det kom snö nu i natt och i lördags. Våren verkar få det tufft i år. Jag vill ju ut och springa. Grrrr..

Och nu fattar jag inte hur man lägger upp bilder på bloggen genom mobilen. Eller det går inte?



Väga och mäta no. 1

Publicerad 2013-02-05 10:04:00 i Väga och mäta,

Idag börjades morgonen med vägning och mätning, här är resultatet.
 
Vikt 64,2 kg
Midja 71 cm
Mage 78 cm
Överarm 27 cm
Lår 56 cm
Vad 37 cm
Höfter 99 cm
Bröst 86 cm
 
Och till dessa måtten är jag 173 cm lång.
 
Frukosten nere och nu ska stallet fixas och packa lite saker som jag sålt på Tradera sen blir det gymmet. Idag blir det nog rygg och axlar och kondition. Lite träningsvärk har jag minsann i magen, mest ut åt sidorna. Sen ska det jobbas eftermiddag idag, hoppas på att det är lagom mycket att göra.
 
 

Mage

Publicerad 2013-02-04 18:28:00 i Foto och bild, Träning och hälsa,

Tänkt träna rygg/axlar idag men det blev mage istället. Någon övning på bänk, situps med medicinboll och lite teamwork övningar med Lina. Skicka en medicinboll mellan oss och situps där imellan. Sen några andra övningar för mage på maskin. Det kändes som att det gick bra så jag hoppas att det kommer att kännas imorgon. Var lite skakis sen och helt uppe i varv. Ätit plockesallad från Maxi nu och lite choklad. Förbaskade sötsug! Ja jag vet det hjälper inte att äta mer godis för det utan man ska ge f*n i sötsaker men lätt är det inte.
 
Och nu är jag trött på vintern. Snöade här i lördags igen. Men nu har det regnar bort. Hoppas på att våren kommer med fågelkvitter nu och lust till att ge sig ut och jogga! Hej och hå!
 

Föll för den röda

Publicerad 2013-02-03 21:05:00 i Inredning och design,

Var på loppisrunda idag. Gjorde några retrofynd, bl.a en stor glasflaska och en fotogenlykta. Och sen föll jag pladask för en fåtölj... Så himla cool form! Dock skulle jag vilja klä om den om den blev min. Just nu stod det 600 kr på den. Får se om jag köper den eller vågar avvakta och hoppas på att de sätter ner priset något.
 

BUS

Publicerad 2013-02-03 20:34:00 i Skönhet och mode,

Usch och fy, jag har inte varit på gymmet på två veckor. Förkylning har stoppat och allmän omotivation. Men imorgon är det på det igen. Får se om Lina trotsar sin lilla förkylning och hänger med mig och kör lite styrka iallafall. Det blir nog lite kondition och rygg/axlar. Och inget mesande, nu är det ALLT som gäller.
 
Sen blir det nog en runda i solariet. Blek och tråkig är jag. Och köpa en BUS med tror jag, lite hjälp på traven lär behövas. Och visst ser man både snyggare, fräschare och mer vältränad ut med lite färg på huden.
 
Denna gillar jag.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela