Mål med min träning

Publicerad 2013-03-29 21:30:39 i Träning och hälsa,

Tidigare har jag inte tänkt så mycket på att träna styrka och min tanke har också varit att det går inte att förändra min kropp. Den är som den är. Jag är ganska lång och har alltid känt mig som en lite "klumpiga" tjejen, fast jag är inte säker på att andra uppfattat mig så.
 
När jag gick på högstadiet vet jag att jag vägde nästan 10 kg mer än idag men jag kan inte riktigt komma ihåg att jag var större än då, förrutom att jag sett det på bilder och vissa kläder. På gymnasiet ändrades min "attityd" då vi hade en tillvalskurs med hälsa och friskvård. Då skulle vi skriva ner våra fysiska aktiviteter och vad vi åt var dag och hur vi la upp träningen för våra hästar (jag gick hästhållning på gymnasiet). Det gjorde stor nytta och jag gick ner en del i vikt.
 
I början av detta året är första gången som jag tagit styrketräning på allvar och SKA förändra min kropp en gång för alla. Det läget jag fastnat i under nästan 10 år är INTE så som jag vill se ut. Och redan efter 3 månaders styrketräning känner jag skillnad på min kropp även om jag har en lång väg kvar dit jag vill.
 

Broken soul

Publicerad 2013-03-28 17:48:56 i Foto och bild,

Usch ja, de senaste dagarna har varit tunga. Arg och ledsen, frusen och trött. Inte har jag tränat de senste dagarna eller och ätit för lite och dålig mat. Ser det mesta som svart just nu, inget ljus i sikte. Men det måste väl vara tungt för att det ska bli lättare. Right? Suck.
 

Vänner

Publicerad 2013-03-26 10:12:52 i Värmer i hjärtat,

Nu tänkte jag höja mina vänner till skyarna. Den senaste tiden har varit tung för mig. Och det är egentligen ingen som vet exakt hur jag känner men jag har vänner som finns vid min sida hela tiden, även fast de inte alltid syns. Den senaste tiden har jag också insett vilka som är mina riktiga vänner. Och de personerna är sådana som det kan gå lång tid, kanske ett år imellan träffarna men ändå är saker och ting som vanligt. Det finns inga direkta krav för vi alla har mycket att göra och ingen av er låter det påverka vänskapen. När jag behöver er eller ni behöver mig kommer jag att finnas där, även om vi ses en gång i veckan eller en gång om året.
 
Igår hittade jag ett gammalt inlägg i Johannas gamla blogg som är så fint :)
 
Johannas blogg
 
 
 
 
 
Ni är viktiga.

Frukost

Publicerad 2013-03-26 09:12:00 i Mat och dryck,

Började dagen med en smoothie. Längesen jag gjorde det och det var lättare att få ner kesellan på det viset än äta det med Fun Light från burken. Till smoothien blev det fiberhavregröt med mjölk och äppelmos.
 
Dagens smoothie:
 
2 dl lättmjölk
½ dl äggvita (från dunk)
250 g kesella 0,3% fett
En halv mango
1 msk linfrö
 
Detta blir ca 2 stora glas.
 
 
 
 
 

Fy så äckligt

Publicerad 2013-03-25 13:27:44 i Träning och hälsa,

Jag är sååå trött på kesella, verkligen förätit mig på det. Mår illa av det. Jag får nog börja göra smoothies igen av det och pausa från kesella+fun light ett tag.
 

Billigt och bra

Publicerad 2013-03-24 22:07:14 i Loppis och shopping,

 
Två toppen träningstoppar för stax över 200 kr, från Maxi. Japp du läste rätt, och jag tycker att det är betydligt bättre kvalitet på dessa än två toppar jag köpte på Intersport. Billigt kan vara bra. Och roliga färger fanns det med.

Well done

Publicerad 2013-03-24 17:03:20 i Vardagligt,

Idag har jag fått gjort en hel del. Morgonen började med att fodra och släppa ut hästarna, sen strax innan tolv fick jag köra till jobb och lämna en nyckel som jag råkade få med mig igår. Förvirrad. Därefter blev det ett mage/bröst/tricepspass på gymmet. Bra pump i armarna minsann, biffen.
 
Intill Fiskis i Änglastaden ligger en jättebra loppis som heter Fyndet. Kollat på en sekretär där tidigare, nytillverkad men i lite gammal stil. Den är i obehandlad furu så lite färg på den kan nog bli bra. Idag hade de även sänkt priset på den så jag slog till. Den ska jag ha som minikontor för dator och allt mitt pyssel. Ska hämta den senast nästa söndag.
 
Efter det blev det Blomsterlandet för att köpa present till pappa, det blev ett äppleträd, Katja. I mina förälrars trädgård finns det många gamla frukträd så jag tycker att det behöver förnyas lite. Hoppas att han blir glad för det!
 
Sen körde jag till Jysk för att kolla på sängar. Jag har bara en 90säng och de hade bra priser på sängar på Jysk just nu så jag slog till med en 120säng istället (woho) Den är beställd och jag kan hämta den om 1,5 vecka.
 
Kl 15 var jag sen och skrev på hyreskontrakt för lägenheten jag ska flytta in i förhoppningsvis nästa helg. Men senast den 1 april iallafall.
 
Ikväll tänkte jag köra en halvtimme på motionscyklen. Så detta kan vara det sista ni hör ifrån mig...
 
 
 

Nattuggla

Publicerad 2013-03-24 00:48:46 i Vardagligt,

Det är inte ofta som jag sitter uppe sent och kollar film en idag så har jag tittat på Irene Huss och nu slötittar på A civil action, men snart ska jag sova. Haft gottekväll med godis, julmust (!) och till middag idag blev det fisk och skaldjursgryta med saffran (recept kommer - väldigt nyttigt recept måste jag nog säga)
 
Jobbat 7-17 idag så inget gym, tror att jag bränt fett på jobb ändå så. Och pussat på den här godingen som kom till världen i torsdags ♥ E. Totilas U. Donna Frederica E. Don Primero
 
 
Imorgon ska det fixas i stallet och sen blir det ett tufft pass på gymmet. Sen ska jag även kolla ny säng, köpa present till pappa och sen bli det möte kl 15. Mycket som måste ordnas just nu.. Måste köpa annan bil med.. Suck.
 

I could be the one to make you feel that way

Publicerad 2013-03-22 16:28:00 i Träning och hälsa,

Vem är det egetligen som skriver i denna bloggen? Dålig uppdatering. Oj det är ju jag. Skärpning.
 
Igår blev det ben och rumpa, tantlåren börjar så smått bli lite fastare. Önskar bara att fettet ska släppa så att musklerna syns. Det ska bli så himla spännande att se hur min kropp kommer att bli, vill spola fram tiden 3 månader. Jag har alltid haft mycket rumpa och lår så jag vet inte hur det är att vara på ett annat sätt. Längtar.
 
 
Snyggve jag plågar benen. Bild från igår. Lina fångde ögonblicket. Körde som mest 110 kg.
 
Idag blev det lite löpband och därefter rygg/axlar/biceps. Axlarna fick det kämpigt idag, gillas. Som sagt, de känns så platta på baksidan, förändring på gång där.
 
 
Dagens lunch. Inte mycket grönt här inte. Så trött på grönsaker just nu...
 
 
Jag älskar denna låten.
 
 
 

Väga och mäta no 3

Publicerad 2013-03-19 23:11:02 i Väga och mäta,

Smått skräckslagen av vikten, upp 4 kg på en månad. Jag hoppas innerligt att mycket av det är muskler... Nu ska fettet brännas bort. Nästa vägning och mätning 1/4. 
 
Vikt 68 kg
Midja 72 cm
Mage 82 cm
Lår 58 cm
Vad 
Överarm 30 cm
 
Hur tror ni att detta kommer att ändras på 2 veckor?

Allvaret börjar

Publicerad 2013-03-19 21:56:00 i Träning och hälsa,

Igår började nästa steg i mitt kom i form liv. Jobbade heldag så orkade inte gymma men idag blev det rygg, axlar och biceps. Sen 10 min på löpbandet sen var jag tvungen att köra till jobb. Ska lägga upp mina aktuella mått sen.
 
Nya byxor och skor på gymmet idag.
 
 
Skor Puma. Byxor Better Bodies.

Put your favourite dress on girl

Publicerad 2013-03-17 19:57:00 i Vardagligt,

Oj vilken gottehelg jag haft! Ätit vad jag vill, bla godis, chips, langos och buffé. Imorgon börjar allvaret med cardio tillsammans med styrka så då tog jag mig friheten att äta gott innan det blir skorpor och vatten.
 
Idag blev det buffe på fina Klitterhus i Änglastaden med fina Titti och Stina. Söndagen blev riktigt bra och fint väder blev det fast det blåst mycket. Roligt att träffa töserna när man har så mycket jobbigt som snurrar i huvudet.
 
Efter buffen blev det ett bra ben och rumppass på Friskis. Ökade i fler maskiner och körde sen mördarcirkelpasset. Burning!
 
 
 
 
Mjölk eller grädde? Vi var iallafall överrens om att det ska vara mjölk i kaffet och inget annat.
 

Magen växer

Publicerad 2013-03-14 22:49:35 i Träning och hälsa,

Alltså musklerna då.. Jag tycker nog att de övre magrutorna känns djupare och större, om ni förstår vad jag menar. Ska bli spännande att snart se vad som döljer sig under mjukismagen runt navel. Fettet ska brännas. För övrigt ser jag lite skillnad på mina armar och benen känns lite annorlunda. Men axlarna är fortfarande en tunt historia...
 
Idag blev det då rygg, axlar och biceps på gymmet. Gick helt ok men inga större ökningar med vikterna (mes) men nästa vecka så!
 
 
Jag i Paris.
 

Träning

Publicerad 2013-03-13 20:53:20 i Träning och hälsa,

Idag blev det ben och rumpa på gymmet. Det blev en hel del övningar i maskin och sen mördarcirkelövningar för rumpa och lår. 60 kg i knäböj idag, samma som förra veckan. Ska ta bilder någon dag och visa er vilka övningar som ingår i mitt mördarpass. Inte bara känns det i benen utan pulsen ökar massor med. Toppen.
 
När jag ändå var i Änglastaden så blev det en rund in i butiken jag nämnde, Alex Fitness. Nyöppnad butik med mycket proteiner osv och lite träningskläder. Tycker att det är toppen att det öppnats en sådan butik här. Det finns även en Alex Fitness i Landskrona. Jättebra service och trevligt bemötande. Fick med mig detta från butiken, Nutramino Protein i smaken Stracciatella och två testpåsar från Scitec Nutrition i smakerna choklad/kokos och choklad/hasselnöt. Imorgon blir första dagen med nya proteinet, hoppas på att det smakar gott.
 
 
 
 

Sotigt

Publicerad 2013-03-11 21:20:27 i Vardagligt,

Idag blev det stressigt i morse, de hade frusit i stallet så hästarna fick inget vatten. Det har blåst hela helgen och i natt var det -10. Så det var bara att bära hinkar med vatten. Hästarna fick stanna inne så att de skulle hålla lite värme i stallet.
 
Efter en stressigt pass på jobb så blev det biceps, axlar och rygg på gymmet. Ökade på vikterna lite och gjorde mindre reps istället och 4 set istället för 3. Kändes bra i axlarna, har några övningar som verkligen tar där jag är som "plattast". Skulle kollat in nya butiken Alex Fitness i Änglastaden efter gymmet men hade glömt plånboken, så det får bli imorgon istället.
 
I eftermiddag fick jag ideén att baka... Med blandat resultat.
 
 
 
Tror dessa stod inne i 40 min. Inte 8 min...
 
Dagens kvällsmat blev äggröra på äggvitor (från dunk), mixad avokado med en klick kesella, räkor och kiwi. Visste ni att räkor innehåller massor av protein? Dessa från Royal Greenland innehåller 23 g per 100g. Gott!
 
 
 

Sunny sunday

Publicerad 2013-03-10 17:36:00 i Träning och hälsa,

Morgonen börjde med fix i stallet, mocka och ta ner hö och halm. Blåser storm här i Skåneland. Men hästarna verkar inte bry sig allt för mycket. Frukost bestående av fiberhavregröt, kesella och ägg stod sen på menyn.
 
Vid halv tolv körde jag mot Änglastaden för att träna mage, bröst och triceps. 40 kg blev det i bänkpress. Lång väg kvar till mitt mål. Men som Lina sa... Skynda långsamt!
 
Sitter nu och kollar träningskläder, jag vill ha FÄRG! Gärna pastelliga färger på topparna, och en rosa träningsväska hade varit najs. Förresten nästan slut på proteinpulver och Gymgrossisten har typ slut på allt nu (känns det som) så imorgon ska jag in i en nyöppnad butik i Änglastaden och kolla vad de har för produkter.
 
 
En dag ska jag ärligt säga - "Jag klarade det!"
 

You

Publicerad 2013-03-09 20:33:26 i Vardagligt,

 
 
Idag är jag ganska säker på att min röst läggs på Robin Stjernberg. Jag tycker att denna låten är mäktig och den har satt sig i mitt hjärta.

Dagens träning

Publicerad 2013-03-09 20:17:00 i Träning och hälsa,

Jahapp ben idag som sagt. Kände mig lite ostabil pga att magkatarr verkar vara på gång. Usch det är inget roligt, dålig aptit, mår illa, ont i magen och rapig (för er som vill veta). Men det blev ändå 60 kg i benböj och 80 kg i benpress och kanske, kanske kunde det blivit lite till. Nästa gång så. Det blev en hel del maskiner och sen "mördarövningen" - gående utfall med medicinboll som flyttas från sida till sida. Bränner bra den.
 
Beställt denna fina keps.
 

Middag hos rara E

Publicerad 2013-03-09 19:59:00 i Värmer i hjärtat,

Igår bjöds jag, Åsa och Angelica på middag hos Emilie. Hon är mammaledig nu så jag har inte sett henne sen veckan innan jul. Om 3 veckor är det dags för hennes och Fredriks gosse att titta ut. Sååå spännande det ska bli! Ska bli roligt att se honom sen :)
 
Deras hur har blivit helt fantastiskt. Köket är enormt och tillbyggnaden känns som en kyrka. Vilken rymd alltså. Jag blev helt mållös igår. De har verkligen haft bra ideér att göra huset annorlunda och speciellt för dem.
 
Vi bjöds på tapas till förrätt. Potatis, sallad och fläskfilé till varmrätt och vaniljglass till efterrätt. MUMS. Roligt var det att snacka av sig och skvallra för Emilie om vad som händer på jobb. Måste vara skönt att få en paus från det stället..
 
 
 
 
En liten present från oss till bebben ♥
 

Normalt?

Publicerad 2013-03-08 11:14:00 i Tankar och funderingar,

Sedan jag började träna mer intensivt för några månader sen har jag fått kommentarer från personer omkring mig ang träning, mat osv. Men inte direkt på det sättet som jag hoppats på. Flera har kommenterat "men du är ju redan smal" och någon har sagt "det kan inte vara nyttigt at hålla på som du gör".
 
För att först svara på "du är ju redan smal", det stämmer säkert, till viss del. Jag känner mig dock inte riktigt bekväm i min kropp och har mina problemområden och känner mig klumpig. Och jag tränar inte för att bli smal, utan för att bli fast och fit och må bättre. Bara "smal" är inget jag vill vara utan jag vill vara smal med muskler, inte bara en smal person.
 
Till det andra "det kan inte vara nyttigt att hålla på som du gör". Det kom från en person som inte tränar överhuvudtaget, äter vad personen känner för och har en övervikt på 30 kg. Diskutionen kom upp då jag kommenterade hur denna personen äter och lever och då fick jag tillbaka det svaret. Jag är iallafall fast inställd på att det är nyttigare att "hålla på" som jag gör nu än som denna andra personen gör. Jag förstår inte inställningen att klaga på en person som tagit tag i sig själv och vill göra förändring med mat och träning.
 
Synsättet som finns nu är att man ska vara normal. Vad är normalt? Jag tvivlar på att 30 kg övervikt är normalt. Vi är inte byggda för det. Men är det normalt att träna? Antagligen inte på det sättet som vi gör men det är för att vårt dagliga liv inte är lika fysiskt som förr i tiden. Då krävs det en annan sorts träning för att inte bli den överviktiga personen som har ett stillasittande arbete varje dag.
 
Vad anser ni?
 
 
 
 
 
 
 

Vår i garderoben

Publicerad 2013-03-05 21:58:00 i Loppis och shopping,

En liten runda till H&M resulterade i en beige stickad tunn härlig vårtröja och fräscha vita skor. Och till min besvikelse är det bara för mig att inse att A-kupa är vad jag ska ha och inget annat. Men men...
 
By the way, måste verkligen sortera bland mina kläder. Har massor....
 
 
 
 
 

Because of you

Publicerad 2013-03-05 20:54:25 i Mat och dryck,

Dagens mat kommer här i bilder. Men utöver detta har det ätits två kexchoklad, ett ägg och tre proteinshakes.
 
Och idag på gymmet blev det ben och rumpa. Körde bl.a fyra övningar för rumpa i cirkelform som jag plågade Lina med. Och mig själv. Lätt i tanken att köra dessa övningar men väl på gymmet tar det musten ur en. Både jag och Lina blev alldeles snurriga och mådde illa. Haha. Hoppas det syns på kroppen att vi kämpar så.
 
 

Lite godis och träningsplanering

Publicerad 2013-03-02 20:37:11 i Träning och hälsa,

Jahapp idag är det faktiskt lördag och jag bestämde mig för att ha gottedag idag. Fast jag har redan fuskat lite i veckan med kexchoklad. Det går i perioder det, kände att denna veckan var mitt sötsug på väg tillbaka. Men det kommer att vara stopp på sådant efter helgen och sen är det fullt ös igen.
 
Min träning är för tillfället upplagt ungefär såhär:
 
Lår, rumpa, vader
Bröst, mage, triceps
Axlar, rygg, biceps
 
På tre dagar kör jag igenom hela kroppen och en vilodag i veckan, och snart ska jag lägga in cardio också. Kommer då att börja passen med styrka precis som tidigare men därefter ta ca 30 min åt löpbandet eller crosstrainer. Fettet ska brännas.
 
Men nu blir det godis.
 
 

What am I gonna do with forever now?

Publicerad 2013-03-02 16:15:00 i Träning och hälsa,

Idag satte jag foten på gymmet strax efter 9. Det var nog den sämsta tiden på dagen! Fullt med små söta barn som skulle på jympa, medelålders som skulle på pass och alla ungdommar hängde på gymmet. Men jag ska inte klaga, det är roligt att så många vill hålla igång. Idag körde jag ben och lade upp det ungefär såhär på var maskin.
 
4 set - 1a uppvärmningsvikt (12 reps), 2a ökade (10-12 reps), 3e ökade igen (10 reps), 4e ökade igen eller gick tillbaka till 3e (10-12 reps). Körde inte så mycket rumpa, skulle avslutat med det men då hade det fyllt på ännu mer på gymmet så jag fick hoppa över det. Tänkte göra övningar hemma istället.
 
 
Dagens efter-gymmet-mat. Ett glas mjölk, knäcke med jordnötssmör, makrill i tomatsås, ett ägg (dock bara äggvitan) en tomat, 250g kesella med Fun Light, tinade hallon, pumpakärnor och linfrön. Och proteindrink direkt efter avslutat pass. Mätt i magen!
 

Trans America

Publicerad 2013-03-02 00:03:43 i Vardagligt,

Idag ofrivillig vilodag pga att jag jobbade heldag, men det var enda vilodagen denna veckan så det är väl ok. Får ändå dåligt samvete när jag inte varit på gymmet. Kollat lite olika videos nu på övningar för ben och rumpa som ska piskas imorgon. Tänkte nog ta gymmet ganska tidigt imorgon så är det gjort och förhoppningsvis är där inte så mycket folk där då heller.
 
Tittat på filmen Trans America nu ikväll, trodde inte att jag hade sett den men det hade jag, men väldigt intressant film. Rekommenderas. Nu sova.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela